joi, 27 ianuarie 2011

Zeitgeist Moving Forward

Zeitgeist Moving Forward trailerul oficial in limba romana




"Zeitgeist Moving Forward" este a treia parte a filmelor documentare "Zeitgeist" si "Zeitgeist Addendum", produse de Peter Joseph si va avea premiera pe 15 ianuarie. Filmele au dat nastere la Miscarea Zeitgeist in scopul de a începe o tranzitie globala pentru un design social nou si durabil numit Economia Bazata pe Resurse . În sprijinul acestui fapt, Miiscarea Zeitgeist este angajata în raspândirea constientizaii in masa la nivel mondial prin dezvoltarea mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, sa faciliteze întelegerea globala a obiectivelor sale, precum si încurajarea activismului de informare in intreaga lume.




Zeitgeist Moving Forward a fost lansat!

Zeitgeist Moving Forward, de regizorul Peter Joseph, este un documentar de lung metraj care prezinta un caz de tranziţie necesară a paradigmei socio-economice actuale monetare care guvernează societatea si întreaga lume. Acest subiect transcede problemele de relativism cultural şi ideologie tradiţionale şi explica conceptele de bază care se referă empiric  la atributele de supravieţuire umană şi socială, extrapolând aceste legi imuabile naturale într-o nouă paradigmă durabilă social numit "Economia bazata pe resurse ".

Acest film cuprinde relatari ale unor experţi în domeniul sănătăţii publice, antropologie, neurobiologie, economie, energie, tehnologie, ştiinţe sociale şi alte subiecte relevante care se referă la funcţionarea societatii şi la cultură. Cele trei teme centrale ale muncii sunt: Comportamentul Uman, Economia Monetară, şi Stiinta Aplicata. Punerea  împreună a acestor teme creează un model de înţelegere a paradigmei societatii actuale,  de ce este esenţială tranzitia spre o Economie Bazata pe Resurse împreună cu o nouă abordare  socială, care ar rezolva problemele actuale sociale cu care se confruntă lumea de astăzi .



Puteti viziona documentarul mai jos. Faceti clic aici pentru a fi anuntat cand va fi disponibila subtitrarea in limba romana.



sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Jacques Fresco si Proiectul Venus


„Nu este un semn de sănătate să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă.”
Jiddu Krishnamurti




„Intreaga structură monetară si societatea orientată spre materialism, este o societate falsă. 10 sau 15 ani de acum incolo societatea noastră va rămane in istorie ca cea mai decazuta moral.

Avem inteligenta, cunoasterea, tehnologia si capacitatea de a construi o nouă civilizatie.

 Armatele si militarii nu sunt făcute sa protejeze oamenii. Sunt făcute sa protejeze sistemul! Oamenii mereu intreabă: cat costă construirea acestor orase?  Avem resursele pentru a face acest lucru? Aceasta este intrebarea, nu cat costă. Aceasta este vechea intrebare din timpul sistemului monetar. O nouă constiintă se dezvoltă care vede Pămantul ca un singur organism, si recunoaste că un organism in război cu sine insusi este condamnat. Ce fel de competitie se duce in corpul tău? Presupun că creierul tău spune "eu sunt cel mai important organ" si ficatul spune "la fel si eu si vreau să trăiesc ca un sistem separat"; vei putrezi intr-o lună daca fiecare organ din corpul tău ar putea functiona doar pentru el.

Nu se poate atinge perfectiunea, este vorba doar de un sistem social care poate functiona mai bine decat oricare altul de pană acum. Nu vorbesc despre societăti utopice unde toata lumea e fericita. Toate sistemele sociale sunt intr-un anumit stadiu de evolutie. Daca visezi la o societate liberă nu poti convinge oamenii sa meargă la razboi. Dacă vrei ca copiii sa fie educati in mod inteligent ei ar spune: trebuie sa existe multe alte feluri de rezolvare a problemelor, altele decat omorand oamenii. Vom ajunge sa facem acest lucru la fel cum automobilul a evoluat de la stadiul sau, la fel cum televiziunea a evoluat de la faza filmului mut alb-negru si trebuie să fim pregatiti sa infruntăm viitorul. Judecata sănătoasa depinde de achizitionarea informatiei si aplicarea acelei informatii pentru bunăstarea tuturor oamenilor si protejarea mediului inconjurator."  
(Jacques Fresco)



"Oamenilor le este teamă de stiintă si tehnologie fiindca astăzi este atat de abuzata in atatea feluri. Astăzi avem tehnologia necesară pentru a produce abundentă in toata lumea, pentru toti oamenii."
         (Roxanne Meadows, asociata lui Jacques Fresco in cadrul Proiectului Venus)



joi, 20 ianuarie 2011

Dezvaluiri cutremuratoare. Un interviu cu Aaron Russo

Cinste regretatului Aaron Russo pentru demnitatea ca, desi evreu fiind, sa renunte la a fi un pion in randul ELITELOR, ba mai mult, sa aiba curajul de a le dezvalui activitatea diabolica.





Aaron Russo (1943-2007)


Aaron Russo a fost nascut intr-o familie de evrei sefarzi din New York, si a fost regizor de film american care, dupa o incercare de recrutare din partea lui Nicholas Rockefeller, a luptat sa arate adevarul despre planurile diabolice de inrobire a lumii ale bancherilor internationali.


Interviul este luat la inceputul anului 2007 de catre Alex Jones, un luptator antisistem care din pacate vine doar cu solutii lumesti impotriva Noii Ordini Mondiale.
Interviul a fost dat de Aaaron Russo pentru informarea oamenilor despre planurile ascunse ale ocultei mondiale. In acest interviu sunt detaliate aspecte din Agenda finala a Noii Ordini Mondiale, pe care crestinii o stiu prea bine ca fiind imparatia lui antichrist.
Aaron Russo a fost fondatorul unei miscari la nivel national pentru a pune capat Rezervei Federale.


"Au toti banii pe care ii vor. Pot face toti banii pe care ii vor. Ei au masinile cu care pot face toti banii. Nu e vorba despre bani. Totul tine de control, despre viziunea lor cum vor sa vada lumea. Intregul plan este sa creeze un singur Guvern Mondial in care fiecare sa aiba un cip RFID implantat in el, toti banii vor fi in acele cipuri, si asta vine de la insusi Rockefeller, asta vor ei sa realizeze. Rezerva federala este otrava pentru tara noastra (America, n.a.). Ei fac tot ce vor sa faca, ceea ce vrem noi nu mai conteaza de acum inainte. Agenda lor, planurile lor sunt cele care conteaza. Ce s-a intamplat in 11 septembrie e o scamatorie si nu am aflat niciodata adevarul despre 11 septembrie. Il auzim pe George Bush spunand:Democratia inseamna libertate. Bineinteles, asa-zisa democratie care vor ei s-o vedem. Nu! Democratie = Noua Ordine Mondiala!"
 
Aaron Russo, 2007



Acesta a fost ultimul interviu video inregistrat al lui Aaron Russo







(490 MB)

miercuri, 19 ianuarie 2011

Future by design

Future by Design (Proiectarea viitorului)

Desi pare la prima vedere un titlu pompos,  Future by Design este un documentar ce reprezinta munca de-o viata a inginerului si proiectantului social Jacque Fresco. Jacque are niste idei bazate strict pe tehnologie si evolutia tehnologiei  in armonie cu specia umana, animalele si plantele  si vrea sa obtina asta prin Proiectul Venus, prezentat in documentar. Practic e un sistem planetar bazat pe gestionarea inteligenta a resurselor  planetei.  Daca s-ar aplica toate ideile expuse in film de acest om ar rezulta practic un sistem fara foamete, razboaie sau armata, un sistem fara infractiunile si exploatarea existenta azi. Un sistem cu mult mai bun decat cel actual.  Daca veti avea rabdare sa urmariti documentarul pana la capat o sa fiti surprinsi cate s-ar putea face si aproape instinctiv va veti pune intrebarea :  de ce nu se fac toate astea ?

Raspunsul e simplu : mentalitatea paguboasa a sistemului bazat pe profit si competitie care ghideaza mecanismul tuturor tarilor de pe Planeta, sau mai simplu spus sistemul  monetar.

Va recomand deci sa vedeti cum ar putea arata lumea daca ne-am folosi capacitatile maxime, si nu uitati un lucru foarte important, o asemenea lume este posibila, proiectul este fezabil, demonstrat si analizat stiintific, realizabil cu tehnologia actuala.

In prezent Jacque Fresco e intr-un turneu in jurul lumii pentru a prezenta proiectul si deja sute de mii de oameni stiu de el, iar alte cateva zeci de mii lucreaza pentru promovarea lui.

Puteti sa va  documentati  mai mult pe siteurile lor oficiale : www.thevenusproject.com (limba engleza) si un site identic, tradus in romana : www.proiectulvenus.ro.








luni, 17 ianuarie 2011

Cine este Peter Joseph?

"La sfârşitul anului 2009 am reusit să iau un interviu lui Peter Joseph, creatorul "Zeitgeist, The Movie" şi "Zeitgeist Addendum-"; fondator al Mişcării Zeitgeist, în casa lui. El însuşi şi-a descris viaţa în detalii în ceea ce este probabil un interviu rar (până atunci). A fost de ajuns pentru a-mi oferi materiale mass-media şi video nelansate pana atunci si eu, la rândul meu am făcut tot posibilul pentru a crea un documentar care ar ajuta sa se afle cine este această persoană. Iniţial, am facut totul în speranţa de a crea un documentar de lungime completă pentru a explora multe alte aspecte ale vietii lui, mişcarea şi cum ar fi, dar el a decis să-l păstreze simplu. Filmarea a fost facuta în două sesiuni in lungime de o oră impreuna, în decembrie 2009. Peter a fost foarte amabil să extindă programul interviului  pe parcursul a două zile. (el este ocupat ca o albină, cel puţin spus!) Sper ca toată lumea apreciază acest lucru şi îi mulţumesc lui Peter din nou pentru timpul său."


Asa isi incepe relatarea Charles Robinson, cel care i-a luat un interviu personal lui Peter Joseph.



Referitor la regizorul si producatorul  seriei "Zeitgeist", omul este perfect lucid, stie despre ce vorbeste, e tanar si iti poti pune sperantele in el pentru un viitor oricum mult mai putin ticalos si aberant ca prezentul, si aduce putin cu Jiddu Krishnamurti, omul genial care avea niste teorii si filozofii foarte sanatoase despre viata.


Va propun deci sa vedeti acest mini-documentar de Charles Robinson








sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Imaginea de ansamblu (The Big picture)

"The Big Picture" (Imaginea de ansamblu) cuprinde o sinteza a multor informatii de actualitate despre conspiratia planetara, trecand in acelasi timp in evidenta si unele "teorii ale conspiratiei", mai mult sau mai putin bazate pe realitati dovedite. Ideile de baza ale acestui documentar tind sa confirme că mulţi dintre cei care simt că este ceva în neregulă cu lumea din jur, care chiar văd conspiraţia reala, se pierd în detalii neimportante risipindu-şi astfel enorme cantităţi de energie şi timp în van.


Este un film de exceptie, atat prin viziunea lucida si valoarea documentara, cat si prin deviza enuntata inca de la inceput: "Fie ca nici un ban să nu se facă din vânzarea sau distribuţia acestui film".


Mesajul filmului este atat cel al trezirii, cat si mai ales cel al unirii celor ce au inceput sa se trezeasca sau chiar s-au trezit deja:
"Populaţia planetei se confruntă într-adevăr cu o ameninţare serioasă, o ameninţare care a crescut uşor, una pe care o vedem de mulţi ani dar refuzăm să o conştientizăm.
Cineva care nu ştie absolut nimic, ştie totuşi că exista un grup de oameni foarte bogaţi şi foarte puternici care controlează, în sens literal, aproape orice. Toată lumea ştie că exista un grup care se află în varf şi care trage toate sforile. Cineva care nu ştie nimic, de asemenea ştie că atacurile de la 11 Septembrie au fost orchestrate, şi unul dintre motivele pentru care au fost orchestrate a fost ca să se pornească falsul război împotriva terorismului, care apoi să pregătească calea spre Noua Ordine Mondială...


Sunt mii, poate milioane, de oameni care cercetează aceste evenimente pe internet pe intreaga planetă, dar din păcate aceşti oamenii nu s-au unit pentru a viza în mod direct cauza problemei şi întreaga comunitate de pe internet este divizata de probleme mai mici...


Chiar şi "Mişcarea Adevărului 9/11" este acum divizată de confuzia dintre cei care susţin că au existat sau nu avioane, care se ceartă amarnic între ei. Acum privind înapoi obiectiv, este foarte uşor să-ţi dai seama că o buna parte din înregistrări au fost editate. “Dezbină şi cucereşte" este motto-ul: poate au folosit avioane la 11 Septembrie, sau poate au folosit înşelatorii digitale, şi poate Planeta X chiar există şi va sosi în 2012, sau poate că nu...


În cele din urmă, în momentul de faţă nu prea contează vreuna dintre aceste variante, pentru că acum sunt probleme mult mai importante care ne presează şi care au nevoie de atenţia noastră, chiar în momentul ăsta! Evenimentele actuale care le traim fiecare dintre noi confirma acest fapt din plin.


Este imperativ ca toţi cei care cercetează să uite diferenţele dintre ei pentru moment, pentru a fi capabili să stea împreuna, uniti, şi să se adreseze adevaratei cauze a problemelor cu care ne confruntăm, pentru că este extrem de important ca situaţia din prezent să fie urgent abordată!
Dacă aceste probleme nu sunt abordate, şi abordate foarte curând, este foarte posibil ca în 2012 mulţi oameni să nu mai fie nici macar în viaţă, pentru a vedea dacă Planeta X este o realitate sau nu!
Este într-adevăr chiar atât de serios!"
Scris şi relatat de Maxwell Igan





vineri, 14 ianuarie 2011

Miscarea Zeitgeist

Miscarea Zeitgeist este mişcarea de activism ce susţine Proiectul Venus. Împreună, cele două îşi doresc implementarea unei economii bazate pe resurse într-o societate lipsită de bariere etnice sau discrepanţe sociale(bogati si saraci), o societate a abundenţei serviciilor şi bunurilor pentru toti oamenii, nu doar pentru o parte din ei. O economie bazată pe resurse poate face un management raţional al resurselor Pământului şi le distribuie în funcţie de nevoi şi cantitate disponibilă activităţilor umane ţinând cont în acelaşi timp de minimizarea daunelor aduse mediului înconjurător. O economie bazată pe resurse nu foloseşte bani pentru transferul de materii, servicii între diversele ramuri ale ei şi nici între producătorii de bunuri, servicii  şi beneficiarii acestora.

Deoarece suntem lipsiţi de orizonturi de societatea în care trăim vom crede că aşa ceva e o simplă utopie dar acest lucru nu este adevărat. Utopie este atata timp cat decidem noi sa fie. Resursele planetei sunt mult mai abundente decât suntem făcuţi să credem. Dacă staţi şi vă uitaţi împrejur si va informati eficient vă veti da seama că planeta abundă în surse de energie, asta în timp ce noi suntem captivi unor surse de energie poluante şi tehnologiilor învechite; suntem captivi unor slujbe lucrând 5 zile din 7, 8 ore sau chiar mai mult pe zi în condiţii de stres cu gândul că ne realizăm o aşa-zisă „carieră”; captivi unor salarii niciodată echitabile si suficiente din care cu greu ne plătim taxele şi ne asigurăm hrana iar dacă se întâmplă să ne îmbolnăvim viaţa devine un coşmar; captivi raioanelor din super-marketuri unde totdeauna ne facem vise că ne vom permite odată să avem un oarecare lucru iar adesea cădem pradă creditelor bancare pentru a ne putea lua acel lucru, indatorându-ne pe perioade de zeci de ani cateodata.

Tocmai despre acest lucru şi de modul de funcţionare al sistemului bancar, de modul de creare al banilor şi dedesubturile cele mai intime ale sistemului vom vedea în continuare într-un amplu documentar explicativ care poate fi vizionat in filmul de mai jos si poate fi descarcat gratuit de aici