miercuri, 19 ianuarie 2011

Future by design

Future by Design (Proiectarea viitorului)

Desi pare la prima vedere un titlu pompos,  Future by Design este un documentar ce reprezinta munca de-o viata a inginerului si proiectantului social Jacque Fresco. Jacque are niste idei bazate strict pe tehnologie si evolutia tehnologiei  in armonie cu specia umana, animalele si plantele  si vrea sa obtina asta prin Proiectul Venus, prezentat in documentar. Practic e un sistem planetar bazat pe gestionarea inteligenta a resurselor  planetei.  Daca s-ar aplica toate ideile expuse in film de acest om ar rezulta practic un sistem fara foamete, razboaie sau armata, un sistem fara infractiunile si exploatarea existenta azi. Un sistem cu mult mai bun decat cel actual.  Daca veti avea rabdare sa urmariti documentarul pana la capat o sa fiti surprinsi cate s-ar putea face si aproape instinctiv va veti pune intrebarea :  de ce nu se fac toate astea ?

Raspunsul e simplu : mentalitatea paguboasa a sistemului bazat pe profit si competitie care ghideaza mecanismul tuturor tarilor de pe Planeta, sau mai simplu spus sistemul  monetar.

Va recomand deci sa vedeti cum ar putea arata lumea daca ne-am folosi capacitatile maxime, si nu uitati un lucru foarte important, o asemenea lume este posibila, proiectul este fezabil, demonstrat si analizat stiintific, realizabil cu tehnologia actuala.

In prezent Jacque Fresco e intr-un turneu in jurul lumii pentru a prezenta proiectul si deja sute de mii de oameni stiu de el, iar alte cateva zeci de mii lucreaza pentru promovarea lui.

Puteti sa va  documentati  mai mult pe siteurile lor oficiale : www.thevenusproject.com (limba engleza) si un site identic, tradus in romana : www.proiectulvenus.ro.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu