sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Jacques Fresco si Proiectul Venus


„Nu este un semn de sănătate să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă.”
Jiddu Krishnamurti




„Intreaga structură monetară si societatea orientată spre materialism, este o societate falsă. 10 sau 15 ani de acum incolo societatea noastră va rămane in istorie ca cea mai decazuta moral.

Avem inteligenta, cunoasterea, tehnologia si capacitatea de a construi o nouă civilizatie.

 Armatele si militarii nu sunt făcute sa protejeze oamenii. Sunt făcute sa protejeze sistemul! Oamenii mereu intreabă: cat costă construirea acestor orase?  Avem resursele pentru a face acest lucru? Aceasta este intrebarea, nu cat costă. Aceasta este vechea intrebare din timpul sistemului monetar. O nouă constiintă se dezvoltă care vede Pămantul ca un singur organism, si recunoaste că un organism in război cu sine insusi este condamnat. Ce fel de competitie se duce in corpul tău? Presupun că creierul tău spune "eu sunt cel mai important organ" si ficatul spune "la fel si eu si vreau să trăiesc ca un sistem separat"; vei putrezi intr-o lună daca fiecare organ din corpul tău ar putea functiona doar pentru el.

Nu se poate atinge perfectiunea, este vorba doar de un sistem social care poate functiona mai bine decat oricare altul de pană acum. Nu vorbesc despre societăti utopice unde toata lumea e fericita. Toate sistemele sociale sunt intr-un anumit stadiu de evolutie. Daca visezi la o societate liberă nu poti convinge oamenii sa meargă la razboi. Dacă vrei ca copiii sa fie educati in mod inteligent ei ar spune: trebuie sa existe multe alte feluri de rezolvare a problemelor, altele decat omorand oamenii. Vom ajunge sa facem acest lucru la fel cum automobilul a evoluat de la stadiul sau, la fel cum televiziunea a evoluat de la faza filmului mut alb-negru si trebuie să fim pregatiti sa infruntăm viitorul. Judecata sănătoasa depinde de achizitionarea informatiei si aplicarea acelei informatii pentru bunăstarea tuturor oamenilor si protejarea mediului inconjurator."  
(Jacques Fresco)



"Oamenilor le este teamă de stiintă si tehnologie fiindca astăzi este atat de abuzata in atatea feluri. Astăzi avem tehnologia necesară pentru a produce abundentă in toata lumea, pentru toti oamenii."
         (Roxanne Meadows, asociata lui Jacques Fresco in cadrul Proiectului Venus)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu